Informació útil
En aquesta secció us oferim una selecció d’articles i informació útil sobre normatives i protecció contra incendis.
Ja siguis un particular o el responsable d’una empresa, descobreix els millors consells per protegir els teus i com complir la llei.
Nova gama de rentaulls d’emergència i productes de primers auxilis
Tots els dies es produeixen accidents. Disposar de primers auxilis de manera ràpida, fàcil i eficaç és imprescindible per a la seguretat dels treballadors.Per això
Revisió trimestral, t’oferim la solució
Si has arribat fins aquí, és perquè segurament t’estàs preguntant si és obligatori realitzar la revisió trimestral d’extintors, BIE’s o altres equips de protecció contra
Certificat de protecció integral
Reunim l’experiència i l’innovació en l’àmbit de la protecció contra incendis per oferir-li el servei més complet per ajudar a la seva empresa a prevenir,
Extintors per a maquinària agrícola; Tractors, recol·lectores, embaladores… Tot el que has de saber
Segons l‘Ordre ARP/77/2020 de 8 de juny, des d’extintors Molera us volem informar dels equips de protecció contra incendis dels que ha de disposar la maquinària agrícola,
Com utilitzar una mànega en cas d’incendi?
Segur que has vist mil vegades mànegues tipus BIE (boca d’incendi equipada), als centres comercials, garatges, oficines … Però, en cas d’incendi sabries com utilitzar-les?
És obligatori revisar els extintors?
Al desembre de 2017 va entrar en vigor la nova normativa d’equips contra incendis (RIPCI). Des d’Extintors Molera hem creat aquest article per a informar
Qui ha de revisar els meus extintors?
Al desembre de 2017 va entrar en vigor la nova normativa d’equips contra incendis (RIPCI). Des d’Extintors Molera volem informar als nostres clients al respecte
Cada quant temps s’han de revisar els extintors?
Al desembre de 2017 va entrar en vigor la nova normativa d’equips contra incendis (RIPCI).Des Extintors Molera volem donar resposta a la freqüència amb què
Com utilitzar un extintor
Un extintor, és útil per apagar focs acabats d’originar i en punts localitzats, no l’utilitzis mai si no saps d’on prové el foc, o en un gran incendi.
Per poder utilitzar un extintor, el primer que cal fer és treure el precinte de seguretat estirant l’anella.
Si el foc s’ha originat a l’exterior, o en un lloc amb corrent d’aire, sempre que es pugui, cal atacar-lo amb el vent a favor, a una distància d’uns 2 metres, i si és possible, amb més d’un extintor alhora.
A continuació, cal apuntar a la base de el foc amb la mànega i prémer la maneta, fins que s’apagui.
Un cop extingit el foc, cal controlar que no torni a revifar.
Cal recarregar l’extintor encara que no s’hagi gastat completament.
Com aturar una alarma d'incendi
Una alarma d’incendis, pot emetre senyals acústics per diferents motius, si estan sonant les sirenes, ens indica que ha detectat foc, si només sona l’avisador acústic de la central, possiblement, es tracta d’una avaria.
En aquest vídeo t’ensenyem com aturar-les.
Per silenciar una alarma o avaria, primer cal desbloquejar la centraleta, girant una clau, o amb una combinació de tecles, en la majoria de casos, cal mantenir el botó “teclat” premut, seguit de la combinació Z1, Z2, Z2 , Z1, si s’encén la llum “teclat”, vol dir que ho has fet correctament.
En altres models de central amb teclat numèric, són habituals combinacions com 1, 2, 3, 4, o 5, 1, 4.
Ara, ja es pot aturar la sirena mitjançant el botó “silenciar o parar sirenes” i la central amb el botó “silenciar central, aturar brunzidor, o assabentat” depenent del model.
És molt important identificar l’origen de l’alarma, ja sigui per localitzar el foc, o una possible falsa alarma o avaria.
En la majoria dels casos, el detector o polsador que s’hagi disparat la central, tindrà una llum vermella encesa.
En cas d’incendi, crida a l’112.
En cas d’avaria, crida a el servei tècnic
Com actuar en cas d'incendi
És recomanable tenir sempre a mà un mitjà com un extintor o una manta apaga-focs per poder actuar ràpidament en cas d’incendi. Si no és possible apagar el foc, o no saps d’on prové, cal actuar de la següent manera:
Si el foc no es troba entre la teva posició i la sortida, la prioritat és l’evacuació, si pots, agafa les claus i el telèfon mòbil, i abandona l’edifici, amb tranquil·litat i rapidesa, tancant totes les portes que et trobis pel camí . No utilitzis l’ascensor i evita inhalar fum, si cal, caminant ajupit o posant-te un drap humit a la cara. Quan no estiguis en perill, avisa als bombers i als veïns.
Si no saps d’on prové el foc, o no és possible l’evacuació, el més prudent és agafar les claus i el telèfon mòbil, i refugiar-te en una habitació amb finestra o balcó, tan allunyada com sigui possible de foc, tanca totes les portes possibles, i tapa les escletxes amb un drap humit. Quan no estiguis en perill, crida els bombers.
Consells per evitar un incendi
A casa, hi ha diversos punts amb potencial risc d’incendi, podem minimitzar o evitar-ne seguint aquests senzills consells:
-Cal evitar que la roba, les cortines o els mobles de fusta així com els productes inflamables, estiguin en contacte amb punts de calor, com xemeneies, planxes, estufes o brasers.
-Cal evitar fumar al llit, o buidar els cendrers a la paperera.
-Cal evitar sobrecarregar els adaptadors i endolls, i sempre que es pugui, desconnectar completament els aparells elèctrics.
-Abans de marxar de casa cal apagar les xemeneies, estufes, espelmes, o altres fonts de calor.
-Cal mantenir la campana extractora de la cuina neta, el greix que s’acumula pot cremar amb facilitat.
-Si utilitza cuina o estufa de gas, cal fer-ho en una habitació amb bona ventilació, i tancar la clau de pas sempre que no s’utilitzi.